هیل:چین همواره در مواقع بحرانی از ایران حمایت کرده است-راهبرد معاصر
مصر خواستار انتخاب رئیس‌جمهور برای لبنان با اجماع ملی شد لاوروف: ناتو قصد کنترل بر جهان را دارد پارلمان لبنان: طی ساعت‌ها یا روز‌های آتی ممکن است توافق آتش‌بس اعلام شود. کاخ سفید: اوکراین اجازه استفاده از موشک‌های «اتکمز» را در کورسک دارد کاخ سفید: پیشرفتی در آتش‌بس لبنان وجود ندارد که بتوان در مورد آن صحبت کرد ۱۷ نفر در واژگونی اتوبوس در برزیل کشته شدند استعفای رئیس ستاد تیپ گولانی ارتش رژیم صهیونیستی حزب الله فرمانده تیپ گولانی را برای همیشه خانه‌نشین کرد جزئیات توافق جامع همکاری میان ایران و روسیه وزیر خارجه هند: با ایران و اسرائیل برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها در ارتباط هستیم بازدید سفیر ایران در عراق از قبیله «آل عیسی الطائی» آکسیوس: اسرائیل و لبنان بر سر مفاد آتش بس به توافق رسیدند سی‌ان‌ان: نتانیاهو در اصل توافق آتش بس با حزب الله موافقت کرد امانی، سفیر ایران در لبنان: روز گذشته برای صهیونیست‌ها بسیار دردناک بود عربستان در تدارک عمره ۳۰ میلیونی رمضان

هیل:چین همواره در مواقع بحرانی از ایران حمایت کرده است

وبگاه وابسته به کنگره آمریکا گزارش کرد که علیرغم تحریم‌ها و فشارهای ایالات متحده آمریکا، کشور چین همواره در مواقع بحرانی از جمهوری اسلامی ایران حمایت کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۲ - ۱۶ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 05
کد خبر: ۷۳۰۴۶

به گزارش راهبرد معاصر پایگاه اطلاع‌رسانی «هیل» وابسته به کنگره آمریکا در گزارشی بر همکاری دولت‌های جمهوری اسلامی ایران و چین در شرایط بحرانی تأکید کرد.

در مقدمه این گزارش، از ایران و چین بعنوان چالش‌های «جو بایدن» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در حوزه سیاست‌ خارجی نام برده شده است و سپس با اشاره به همکاری پکن با تهران در اوضاع فعلی که جمهوری اسلامی ایران با فشار تحریم‌های ایالات متحده و مشکلات اقتصادی و شیوع ویروس کرونا مواجه است، آمده است که همکاری چین با ایران تاجایی بوده است که خزانه‌داری آمریکا در سال گذشته میلادی دست‌کم دوبار شرکت‌های چینی را برای معامله با ایران تحریم کرد.

اواخر مهرماه، وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که دو شهروند و شش شرکت چینی را به دلیل همکاری با شرکت کشتیرانی ایرانی به لیست تحریم‌‌های خود افزوده است.

طبق این گزارش،‌ در چندسال گذشته، چین بزرگترین واردکننده نفت بوده و در این زمینه بیشتر به غرب آسیا وابسته بوده است و ایران را یکی از تأمین‌کنندگان مهم منابع انرژی و شرکت‌کننده‌ای مهم در پروژه‌های زیرساختی خود می‌داند.

در بخش‌هایی از این گزارش با تأکید بر تداوم همکاری دولت‌های چین و ایران آمده است که دو کشور بعنوان دشمنان ایالات متحده، اهداف بزرگ‌تری را در سرمی‌پرورانند و چین در برهه فعلی که ایران با مشکلات تحریم‌، کرونا و اقتصادی روبرو است، منابعی را در اختیار جمهوری اسلامی قرار می‌دهد و این کشور را تقویت می‌کند.

اواخر تیرماه گزارش‌هایی از سند «برنامه ۲۵ ساله همکاری‌های جامع ایران و چین» منتشر شد که رسانه‌های غربی از آن بعنوان ضربه سنگین به سیاست‌های ضدایرانی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور‌ آمریکا یاد کردند.

روزنامه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» در این خصوص گزارش کرد که چین و ایران با ایستادگی و مقاومت در مقابل آمریکا به همکاری تجاری و نظامی نزدیک می‌شوند. 

دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸ علیرغم پایبندی کامل ایران به توافق هسته‌ای به صورت یکجانبه از برجام خارج شد و رسماً پایان مشارکت ایالات متحده در این توافق را اعلام کرد و از آن زمان به امید منزوی کردن ایران و وادار کردن این کشور به توافق مجدد با واشنگتن، تحریم‌های مختلفی را علیه جمهوری اسلامی به کار گرفت و سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران را در پیش گرفت که نه تنها دستاوردی برای این کشور نداشت بلکه ایران بعد از بدعهدی شرکای اروپایی برجام، شروع به کاهش برخی تعهداتش ذیل برجام کرد.

از طرف دیگر، روز گذشته بود که «علی ربیعی» سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران از آغاز فرایند تولید اورانیوم با غنای ۲۰ درصد خبر داد و گفت: «از ساعاتی پیش فرآیند تزریق گاز شروع شد و تا ساعاتی دیگر اولین محصول اورانیوم غنی شده UF۶ به دست خواهد آمد».

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار